Uposlenicima kompanije „Express Courier“ uručene diplome prestižne „FIATA škole špedicije“

Posted by damir
Category:

Predstavnici Vanjskotrgovinske komore u Bosni i Hercegovini, gospodin Mirza Konjo i prof.dr.Igor Marković, danas su, 12.11.2020. godine, bili u posjeti prostorijama kompanije Express Courier, ovlaštenom serviseru za UPS i UPS SCS u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom je uposlenicima ovih kompanija, Samiru Mandži, Adnanu Bavčiću i Nedimu Sabljici uručena diploma o uspješno završenoj edukaciji pod nazivom „FIATA škole špedicije“ za 2020. godinu.

FIATA predstavlja Međunarodni savez špediterskih udruženja kojeg su 31.05.1926. godine u Beču osnovali međunarodni špediteri. Sjedište se nalazi u Švicarskoj, a ona danas obuhvata približno 40.000 špediterskih i logističkih preduzeća. „FIATA škola špedicije“ je program edukacije namijenjen uposlenicima kompanija iz oblasti špedicije, logistike, vanjske trgovine, transporta, izvoznicima, uvoznicima i osobama koje žele da se profiliraju u navedenim oblastima.

 

Govoreći o ulozi Vanjskotrgovinske komore u procesu edukacije polaznika ove škole, gospodin Mirza Konjo, voditelj , „FIATA školu špedicije“ organizuje na osnovu akreditacije izdate od strane Međunarodnog saveza špediterskih udruženja, za koju angažuju adekvatne predavače, kreiraju potrebnu literaturu, nastavne materijale i programe, koji se redovno ažuriraju, kako bi polaznici uvijek bili upoznati sa najaktuelnijim temama i oblastima iz modula koje čini ovu školu.

„U proteklih 15 godina, koliko dugo radimo na realizaciji „FIATA škola špedicije, našu edukaciju je prošlo više od 500 polaznika. Ti polaznici su danas ponosni vlasnici prestižne FIATA diplome iz Švicarske, koja predstavlja međunarodno priznati i prepoznati standard za dokazivanje stručnih kompetencija u navedenim oblastima – kazao je gospodin Mirza.

Prof dr. Igor Marković, certifcicirani predavač u FIATI je istaknuo da je kompanija Express Courier od samog početka prepoznala potencijal koji predstavlja ova škola, te da je ovu edukaciju tokom posljenja dva ciklusa prošlo najviše uposlenika ove kompanije.

„Zbog toga se zahvaljujem direktoru Mirzi Bavčiću, koji s punim povjerenjem pruža podršku našim aktivnostima u ovoj oblasti, te kandidatima koji redovno polaze naša predavanja. Takođe, ovom prilikom čestitam uposlenicima vaše kompanije na uspješno završenoj edukaciji, te se nadam da ćete stečena znanja primjenjivati, kako bi se svakodnevno razvijali i napredovali“- dodao je Marković.

Mirza Bavčić, gereralni direktor kompanije „Express Courier“, je ovom prilikom istaknuo važnost svakodneve dopune znanja iz oblasti međunarodne špedicije i transporta, te izrazio zahvalnost zbog mogućnosti koje uposlenici ove kompanije mogu ostvariti kroz edukaciju u FIATI.

„Jedan od slogana kojima se Express Courier ponosi je stručnost, a uposlenici naše kompanije svakodnevno intenzivno rade na unaprijeđenju svog znanja i iskustva, kako bi na tržištu bili prepoznati kao najstručniji u oblasti svog poslovanja. Ponosimo se našim uposlenicima koji su do sada uspješno završili ovu školu, ali naglašavam da ćemo svakodnevno raditi na dodatnoj edukaciji i usavršavanju iz oblasti kojima se naša kompanija bavi- istaknuo je Bavčić.

 

Kako se tržište rada u svijetu svakodnevno mijenja, tako i kompanije svoje poslovanje trebaju i moraju prilagođavati nastalim promjenama. Zbog toga će uposlenici Express Couriera, kao i mnoge druge kompanije koje su polaznici „FIATA škole špedicije“ nastaviti sa učešćem u edukacijama Vanjskotrgovinske komore u budućnosti, te svakodnevno stečena znanja i iskustva primijenjivati kako bi nastavili biti učinkoviti u svom poslu, cijenjeni od strane klijenata i poslovnih partnera i prepoznati kao konkurentni i drugačiji od ostalih.

 

 

 

Dodatak na gorivo

Datum stupanja na snagu

26/020/2024

Međunarodne UPS Express & UPS Expedited usluge  transporta  -  31.50%

Domaći transport - 19.00%

 

x