Avio transport je najrasprostranjeniji način transporta robe u svijetu. U zavisnosti od količine robe i destinacije u mogućnosti smo organizirati avio transport za robe bez obzira na tip, težinu i destinacije. Obzirom na vaše potrebe kao i uslove isporuke roba, osim standardne usluge avio prijevoza po sistemu „od aerodroma do aerodroma“ u mogućnosti smo organizirati i avio transport po sistemu „od vrata do vrata“ ili neku drugu opciju u skladu sa vašim potrebama i zahtjevima. Kombinacije avio transporta sa drugim vidovima transporta su također moguće (npr. sa pomorskim ili drumskim transportom). U bilo koju kombinaciju mogu biti uključene i dodatne usluge, kao što su: carinjenje, dodatno pakovanje, osiguranje robe u transportu i sl.

Izvoz robe za SAD

S obzirom na to da je tržiste jako dinamično i da se logistička usluga mora stalno prilagođavati novim zahtjevima i potrebama, Express Courier d.o.o. uveo je uslugu izvoza robe za SAD. Ova usluga je naročito interesantna za klijente koji imaju veće količine pošiljaka koje se ne mogu otpremati zbog limita i ograničenog prostora na avionima koji polijeću sa sarajevskog aerodroma.

 Otpremu možemo u potpunosti prilagoditi potrebama izvoznika a na raspolaganju su nam širokotrupni cargo avioni sa velikom nosivošću. Bez obzira o kojem destinacijskom aerodromu u SAD se radi, imamo mogućnost korištenja direktnih letova iz Evrope za te aerodrome, čime ostvarujemo jako dobro tranzitno vrijeme. I kod ove usluge, standardno, moguće je pratiti pošiljku po jedinstvenom broju u toku cijelog transportnog procesa. Sve prateće usluge (izvozno carinjenje, uvozno carinjenje, dostava na adresu i sl.) mogu se dodati na ovu uslugu, a sve u skladu sa željama i potrebama korisnika.

Poslujemo u skladu sa Općim uvjetima poslovanja špeditera u BiH, Montrealskom konvencijom (za avio transport) i CMR konvencijom (za drumski transport) neosporno u doslovnom tekstu. 

Sve Vaše pošiljke možete pratiti popunjavanjem dole navedene forme te saznati trenutni status pošiljke. Tu i druge informacije vezane za Vašu pošiljku možete saznati i pozivom našeg korisničkog servisa na broj +387 33 788 160 ili putem forme:

Dodatak na gorivo

Datum stupanja na snagu

15/04/2024

Međunarodne UPS Express & UPS Expedited usluge  transporta  -  31.00%

Domaći transport - 19.00%

 

x