Skladištenje robe je još jedna u nizu usluga koje pružamo našim klijentima. Zavisno od Vaših potreba, vršimo privremeno ili trajno uskladištenje, carinske ili necarinske robe, u vlastitim ili iznajmljenim skladišnim prostorima koji u potpunosti ispunjavaju sve zakonske i tehničke norme u pogledu čuvanja i zaštite različitih vrsta robe.

Kvalitetnim vođenjem skladišta i upravljanjem zalihama doprinosimo korištenjem najsavremenije informacijske tehnologije, a uz odgovarajuća softverska i kadrovka rješenja.

U našim logističkim centrima redovno skladištimo visoko tehnološku kompjutersku opremu,  repromaterijale i materijale za automobilsku i tekstilnu industriju, kao i za farmaceutsku industriju koja zahtjeva posebne uslove skladištenja.

Naš tim obučenih operativaca, vrši i organizuje proces prihvata, smještaja, sortiranje, distribuciju, manipulaciju i otpremu svih vrsta roba opšte namjene, gabaritnih i vangabaritnih pakovanja te na profesionalan i odgovoran način pristupa formiranju rješenja krojenih po mjeri i željama naših klijenata.

Smještaj robe u javno carinsko skladište je bitan dio carinskog postupka i špedicije kod uvoza robe nakon transporta. U našoj ponudi usluge skladištenja, nalaze se moderni magacini velikog smeštajnog kapaciteta u blizini Međunarodnog Aerodroma Sarajevo, što olakšava proceduru carinjenja i eventualne kontrole carinskih organa za vrijeme sprovođenja bilo kakvog carinskog postupka. Takođe, klijentima koji imaju potrebu za stalnim ili povremenim uvozom robe nudimo izuzetne uslove smještaja i skladištenja sa odličnim prilazom za sva teretna vozila (kombi, kamion, šleper), 24-satnim obezbjeđenjem, protivpožarnom zaštitom i video nadzorom.

Crossdocking je proces prenošenja robe direktno iz jednog transportnog vozila u drugo, ili premještanjem kroz skladišni prostor za utovar ili odlaganje u drugo vozilo. Cilj ukrštanja je da se smanji ili eliminiše potreba za prijemom i skladištenjem na licu mesta.

Prednosti ovog oblika transporta je jednostavniji lanac snabdijevanja, od mjesta porijekla do prodajnog mjesta. Smanjuju se troškovi održavanja inventara smanjenjem vremena skladištenja i potencijalno eliminira potrebu za zadržavanjem zaliha sigurnosti.

Troškovi skladištenja su niži a proizvodi dolaze do distributera, a time i do kupca, u znatno kraćem vremenskom roku.

Sve Vaše pošiljke možete pratiti popunjavanjem dole navedene forme te saznati trenutni status pošiljke. Tu i druge informacije vezane za Vašu pošiljku možete saznati i pozivom našeg korisničkog servisa na broj +387 33 788 160 ili putem forme:

Dodatak na gorivo

Datum stupanja na snagu

15/04/2024

Međunarodne UPS Express & UPS Expedited usluge  transporta  -  31.00%

Domaći transport - 19.00%

 

x