POUZDANOST 2020 – DIGITALNA TRANSFORMACIJA KAO RECEPT USPJEŠNOG POSLOVANJA

Posted by damir
Category:

Kompanija Express Courier d.o.o je i ove godine bila logistički partner projekta „Pouzdanost 2020“, koju je uz pokroviteljstvo Ziraat Bank BH d.d. Sarajevo i podršku Vanjskotrgovinske komore BiH realizovala Bonitetna agencija LRC i Poslovne novine.

 

Postupajući u skladu sa epidemiološkim mjerama, ove godine je, umjesto održavanja prigodne svečanosti i dodjele nagrada, organizovano više radnih skupova, pod nazivom „Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanim kompanijama“, čiji je cilj bio okupljanje predstavnika bonitetno pouzdanih kompanija, gdje su imali priliku razmijeniti mišljenja i iskustva, i dogovoriti buduću saradnju i zajedničke poslove.

 

Poslije višemjesečne kampanje i održanih B2B susreta, ovogodišnji projekat je krunisan finalnom panel konferencijom pod nazivom „Pouzdanost 2020 – Digitalna transformacija“, a koja je održana u hotelu Tarčin Forest Resort & Spa Mgallery.

 

Tokom konferencijeu uručene Zvijezde bonitetne pouzdanosti direktorima kompanija: Express Courier –UPS d.o.o. Sarajevo, BH Telecom d.d. Sarajevo, M&I Systems d.o.o. iz Banja Luke, Halcom d.o.o. Sarajevo, Franck d.o.o. Sarajevo, Bambus Otoka d.o.o. Sarajevo.

 

Putem naše kompanije, bonitetna zvijezda je dostavljena u Zagreb i uručena direktoru Tvornice cementa Kakanj, gospodinu Branimiru Muidži a on je posebno pohvalio efikasnost usluge brze pošte, kojom se ponosimo i zbog koje smo između ostalog, i prepoznati kao jedan od najpoželjnijih poslovnih partnera u svojoj branši na teritoriji Bosne i Hercegovine.

 

Mirza Bavčić, direktor kompanije Express Courier, istakao je jubilej 10 godina uspješnog poslovanja ove firme, koji smo dočekali u doba pandemije COVID-19.

 

„To je novi i drugačiji izazov za bh. kompanije i društvo. Kriza je užasna prilika za gubljenje, stoga, moramo prihvatiti promjene i mijenjati se u skladu s njima. I Express Courier se prilagođava novim uvjetima u kojima ne zaboravljamo biti i društveno odgovorna kompanija. Uvjerili smo se u činjenicu da biti pouzdan omogućava lakše i brže prilagođavanje izazovima s kojima se suočava svjetsko tržište. Pored toga, povjerenje koje uzajamno gradimo sa našim klijentima i poslovnim partnerima je temelj na kojem gradimo našu reputaciju i zahvaljujući kojoj naša mreža zadovoljnih korisnika svakog dana raste“- kazao je Bavčić.

 

Na panel konferenciji „Pouzdanost 2020 – Digitalna transformacija“, razgovaralo se o digitalizaciji poslovanja u Bosni i Hercegovini.

 

U branši pružanja logističkih usluga, digitalizacija je veoma bitna s obzirom da se globalno tržište i zahtjevi kupaca konstantno povećavaju. UPS, kao globalni lider u razvoju tehnologije,  svakodnevno radi na uvođenju novih rješenja koja korisnicima usluga omogućavaju unaprijeđenje i ubrzani protok roba a samim tim i informacija vezanih za svaku pojedinačnu isporuku.

 

„Tehnologija pokreće praktično svaku uslugu koju nudimo i svaku operaciju koju izvodimo. Poseban fokus kompanije Express Courier će u budućnosti biti na digitalizaciji i tehnološkoj inovaciji poslovanja. U narednoj 2021. godini, naša kompanija će dodatno ulagati u tehnološka rješenja kako bi se povećale mogućnosti za korisnike UPS usluga, te na taj način održati lidersku poziciju u oblasti online trgovine i svih pratećih usluga. Naša obaveza i cilj je održati visoku reputaciju i nivo pouzdanosti koju već godinama uspješno gradimo. Također, cilj je da održimo finansijsku stabilnost kompanije i nastavimo trend daljeg zapošljavanja, zadržimo kvalitet naših usluga prema klijentima te iskoristimo svaku moguću priliku za poslovni rast“-  zaključio je Bavčić.

Dodatak na gorivo

Datum stupanja na snagu

15/04/2024

Međunarodne UPS Express & UPS Expedited usluge  transporta  -  31.00%

Domaći transport - 19.00%

 

x