KOMPANIJA EXPRESS COURIER D.O.O. U SARAJEVO DOSTAVILA NAJVEĆU KOLIČINU TESTOVA ZA UTVRĐIVANJE PRISUSTVA KORONAVIRUSA

Posted by damir
Category:

U Sarajevo je, podsredstvom kompanije Express Courier d.o.o. – Licenciranog zastupnika za UPS i UPS SCS u BiH i UPS-a iz Južne Koreje, danas dostavljeno 150.000,00 testova za utvrđivanje prisustva novog koronavirusa SARS-CoV-2.

Ova dostava će sigurno dati značajan doprinos, te ubrzati proces testiranja građana na području Bosne i Hercegovine i omogućiti našim zdravstvenim ustanovama efikasnije djelovanje.

Unatoč nedavnim zatvaranjima granica u mnogim zemljama, Express Courier je i dalje u mogućnosti vršiti dostavu pošiljki. Situacija se i dalje svakodnevno mijenja, ali naša globalna logistička mreža omogućava prilagođavanje u ovim vanrednim okolnostima, kako bismo ispunili sve ugovorene obaveze prema klijentima.

Pored toga, na raspolaganje smo stavili infrastrukturu za prevoz doniranih sredstava, savjetodavne usluge u lancu opskrbe, novčani doprinos za ubrzanje distribucije zaštitne opreme prema zdravstvenim radnicima.

Kako broj zaraženih svakodnevno raste, od velikog je značaja brza i efikasna dostava svih medicinskih potrepština, neophodnih za kontinuirano funkcionisanje zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini.

„Express Courier d.o.o., kao ovlašteni serviser za UPS i UPS SCS, raspolaže svim kapacitetima da uspješno odgovori na zahtjeve koje pred nas postavlja ovaj novi globalni izazov“, – rekao je direktor Mirza Bavčić.  „Naša kompanija već godinama uspješno provodi sistem otpreme bioloških supstanci i pošiljki namijenjenih za klinička istraživanja u zdravstvenom sektoru. Jedan od ključnih faktora u ovoj oblasti je da paket , odnosno lijek stigne u prave ruke – hirurga, patologa, farmaceuta – sigurno, brzo, pouzdano i dosljedno. Ne smijemo nikad zaboraviti da, svaka naredna pošiljka možda znači još jedan spašeni život. To za nas nije paket, to je osoba“- dodao je Bavčić.

Kao društveno odgovorna kompanija, sa željom da doprinesemo nastojanjima i naporima koje ulažu sve institucije u Bosni i Hercegovini, nastavićemo sa aktivnostima koje će pomoći u spašavanju života ugroženih pojedinaca i zajednica.

 

Dodatak na gorivo

Datum stupanja na snagu

15/04/2024

Međunarodne UPS Express & UPS Expedited usluge  transporta  -  31.00%

Domaći transport - 19.00%

 

x